keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Uusi Possu-kirja ja possustroganoff




Olen tainnutkin mainita että Jannella on Bourdainmaisiin mittoihin ulottuva possunliha fanitus. Ja miten ollakkaan, juuri kun pääsin myös toteamasta, että keittokirjoja tulee ostettua ihan liikaa ja ne usein jäävät pölyttymään kirjahyllyyn. Noh, Janne löysi uuden keittokirjan - sen nimi on Rakkaudesta Porsaanliharuokiin - Possu! Kiva näitä kirjoja on kuitenkin selailla ja täytyy toivoa että tästä saadaan useampikin resepti loihdittua.Yksi asia mistä pidän kirjassa on hieno QR-koodien käyttö. Monen reseptin kohdalla on sivun alareunassa QR-koodi jonka skannaamalla pääsee youtube-videoon joka liittyy aiheeseen. Hienoa!

Kas kummaa, meiltä löytyi myös possunlihaa jääkaapista ja ensimmäiseksi kokeilimme vanhaa kunnon stroganoffia. Emme ihan seuranneet reseptiä, joten alla hieman tuunattu versio kirjan ohjeesta.

Possustroganoff

n. 450 g possun ulkofilettä
1 sipuli
6-8 kpl herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
hillosipuleita
2 tl dijonsinappia
2 tl worcestershire kastiketta
lihalientä
paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
persiljaa
brandyä
crème fraichea ja kermaa
voita ja öljyä paistamiseen

Leikkaa possu pihveiksi. Peitä possun pihvit kelmulla ja nuiji hieman litteämmiksi. Leikkaa lihat sitten suikaleiksi ja laita kulhoon. Mausta reilusti paprikajauheella ja jätä sivuun hetkeksi.

Lämmitä voiöljyseos pannulla ja paista suikaloitu sipuli kunnes ne pehmenevät. Lisää sitten joukkoon viipaloidut sienet ja paista kunnes ne ovat pehmeät ja neste on haihtunut. Lisää vielä murskatut valkosipulinkynnet ja paista muutama minuutti. Kaada joukkoon reilu desilitra lihalinetä ja kiehuta seosta kunnes se on siirappimaista. Siirrä seos sitten kulhoon.

Valuta pannuun lisää voiöljyseosta ja paista siinä lihasuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sienisipuliseos takaisin pannulle ja lisää lihalientä ja kermaa ja/tai crème fraichea. Lisää joukkoon myös hillosipuleita. Mausta sinapilla ja worcestershire kastikkeella. Anna kiehua hiljalleen vielä 45-60 minuuttia kunnes liha on oikein mureaa.

Tarkista maku ja tarjoile riisin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Minä en ymmärrä, miksi mun possunlihasta tulee aina sitkeää. :-( Mutta jospa kokeilen tätä ohjetta seuraavaksi - ehkä tällä tulisi mureaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... lihan pitää olla oikein leikattu, kypsennetty kuumalla pannulla ja sitten haudutus miedolla lämmöllä. Ei se silti meilläkään aina onnistu, mutta tämä stroganoff onnistui mielestäni hyvin.

      Poista