lauantai 6. heinäkuuta 2013

Grillattu halloumi


Halloumi on kiva vaihtoehto lisukkeeksi. Sitä tulee harvemmin kuitenkin tehtyä, paitsi näin kesällä, sillä se on mielestäni hyvä lisuke grilliruoalle.

Grillattu halloumi
1 pkt halloumia
1 lime
nippu persiljaa
kapriksia
suolaa, pippuria
oliiviöljyä

Liota halloumia ensin noin tunti, sillä se on kovin suolaista.

Valmista kastike. Laita kulhoon limen kuori ja mehu. Lisää reilu loraus oliiviöljyä, kapriksia ja silputtua persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa juusto viipaleiksi ja kuivaa talouspaperilla. Sivele oliiviöljyä juuston pintaan ja paista parilalla noin pari minuuttia per puoli, kunnes se saa kauniit ruskeat paistoraidat. Juuston voi myös kuivapaistaa, mutta minulla se jää usein kiinni parilaan (huono pannu?), joten öljyän sen ensin.

Tarjoile halloumi lime-kapris kastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Grillattu halloumi on kyllä ihanaa! Huomasin, että kauppoihin on tullut myös jotain grillijuustoja. Vielä en ole kuitenkaan kokeillut niitä. Ovatkohan ne vain jotain halloumin huonoja kopioita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole minäkään vielä tohtinut noita grillijuustoja kokeilla, juuri tuosta mainitsemastasi syystä... josko ne on kuitenkin halpis kopioita...?

      Poista