tiistai 23. heinäkuuta 2013

Mascarpone-mansikkatorttu


Löysin tämän reseptin Lottie + Doof sivustolta ja ajattelin heti kokeilla kun mansikat ovat vielä parhaimmillaan ja oltiin porukalla maalla. Oli sattumoisin myös vanhempieni hääpäivä, joten sopi muutenkin hyvin kuvaan.

Torttu oli helppo tehdä, mutta se ei tapahtunut hetkessä. Tosin sen voi tehdä eri osilta valmiiksi etukäteen ja pistää sitten kasaan juuri ennen tarjoilua. Tätä ei siis kannata tehdä valmiiksi seisomaan, sillä pohja kostuu, eikä rakenne ole silloin enää parhaimmillaan.

Itse tein sienestämisen ja muun touhun välissä ensin pohjan, sitten mansikkahillon ja laitoin kaiken kasaan vasta suoraan pöytään tarjottavaksi.

Mascarpone-mansikkatorttu

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
90 g suolaamatonta voita
2-4 rkl kylmää vettä

Mansikkahillo
5 dl mansikoita leikattuna neljään tai kuuteen osaan
1,5 dl sokeria
2 tl sitruunamehua

Muut täytteet
2,5 dl mascarpone-juustoa
1,5 dl sokeria
5 dl siivutettuja mansikoita

Valmista ensin pohja. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja suola. Lisää voi ja sekoita kunnes taikina on tasaisen muruista. Lisää vesi ruokalusikallinen kerrallaan kunnes saat hyvän taikinakoostumuksen. Muotoile taikinasta pallo, sulje se kelmuun ja jätä ainakin puoleksi tunniksi kylmään, tai vaikka yön yli.

Valmista sitten hillo. Laita mansikat, sokeri ja sitruunamehu kattilaan ja hauduta kunnes saat hillomaista seosta, noin 30-40 minuuttia. Anna hillon jäähtyä kokonaan.

Kuumenna uuni 190 asteeseen.

Kauli taikina ohueksi levysi ja leikkaa siitä noin 25 cm:n kokoinen ympyrä. Aseta taikina leivinpaperin päälle ja uunipellille. Aseta taikinalevyn päälle toinen leivinpaperi ja sen päälle jokin paino, ettei pohja kupristu uunissa. Paista pohjaa uunissa noin 15 minuuttia painon alla. Ota sitten paino pois ja jatka paistoa vielä 5-10 minuuttia kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä kokonaan.

Sekoita mascarpone-juusto ja sokeri kulhossa. Levitä juustomassa tasaisesti torttupohjan päälle. Levitä sitten noin puolet mansikkahillosta tasaisesti mascarponen päälle. Aseta sittenviipaloidut mansikat tortun päälle alkaen ulkoreunasta ja työskennellen kohti keskustaa.

Siivilöi loppu hillo pieneen kattilaan. Lisää pari teelusikallista vettä ja kuumenna kunnes se on tasaista. Valele seos sudilla mansikoiden päälle. Tarjoile huoneenlämpöisenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti