Kesäkurpitsa on hyvää! Yksi monista tavoitteistani on oppia tekemään siitä ruokaa monipuolisemmin. Tein tässä kesän aikana maalla jotain sosekeittoa jossa oli paljon kesäkurpitsaa, sitä kun nyt oli aika paljon jääkaapissa. Se oli hyvää, vaikka aika erikoisen väristä siitä tulikin... Tein myös toukokuussa kesäkurpitsaraviolia, joka oli ihan älyttömän hyvää. Yksi kesän suosikkini on myös esim. grilliruoan yhteydessä grillattu kesäkurpitsa-fetasalaatti. Tämän reseptin olen löytänyt Louise Pickfordin Grilliruoat -kirjasta.
Kesäkurpitsasalaatti
1-2 kesäkurpitsaa
1/2 pkt fetaa
pieni nippu minttua
1 sitruuna
1 pieni valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Kierittele viipaleet oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa kuumassa grillissä tai parilalla 2-3 minuuttia per puoli. Ota kesäkurpitsat grillistä ja anna jäähtyä.
Mittaa kastiketta varten pieneen kulhoon 4 rkl oliiviöljyä, 1 rkl sitruunamehua, puristettu valkosipulin kynsi ja mausta vastarouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kaikki hyvin.
Pane kesäkurpitsat, murennettu feta ja mintut lehdet lautaselle. Mausta kastikkeella.
Huomenna taitaa olla tätä meillä ulkofileen kaverina! :)
VastaaPoistaSopii hyvin varmasti!
Poista